sommarfilosofi

text & foto: Ängeln

Du säger att sommaren är underbar, men du väljer ändå tycka att den ibland är alldeles för varm. Glömde du bort att när snön låg där du nu är längtade bort för du frös lika mycket som du nu är varm. Men om du inte minns utan lever för stunden hur kan du då släppa den känslan som solen ger dig som en gåva när du vaknar. För om du visste hur nära himlen du egentligen är

Du skapar din egen lycka, kanske du tycker att den togs från dig en gång. Men varför stannar du i mörker utan att kunna känna igen. Det är ingen som kommer att ge dig lyckan gratis min vän. Det är din att finna men du sitter här utan att kunna förstå för du har valt att vara offer när sommaren ser på. Sluta att tro att din lycka går genom andra. Sluta ifrågasätt de som ger dig tiden att finna lyckan åter.  Sluta ge någon annan skulden för att du kanske gråter.

Kärlek är en bonus som kan komma om du finner den lycka jag skriver om. När du finner den kommer du kanske se livet mer än som bara en vän. När du inte längre klagar på värmen som sommaren ger kommer du kanske våga att le. För när du ger dig själv allt kommer andra ge dig sådant du själv önskat att få. Om du ger samma som du får kommer du alltid att ha en underbar vän.

Det är din bitterhet som du valt som vapen, du missar det vackra i världen som faktiskt är gratis, allt som finns bara du öppnar ögonen. Du väljer att vara blind för leendet gör ont, men varför valde du då att leva för tårar när sorg är det tyngsta som finns. Alla kan inte vandra barfota på en underbar sommaräng, men om du kan varför vägrar du att ta av dig skorna som hindrar dig.

Jag kan känna värmen, jag kan le mot solen för den är min lika mycket som din. Lyckan har jag funnit för jag valde att leta inom mig. Jag är jag även idag. Om du blundar ser du din egen spegelbild där i vattnet i din själ. Din själ är den brunn du själv är rädd för att ramla i. men om du vågar att leva så kommer brunnen att ge dig svaren du alltid väntat på, o du väljer att lyssna för stunder av insikt kan vara få.

När du går omkring på den jord som du inte kan se, då undrar du säkert varför du inte kan le. Du famlar i blindo i en ytlighet du själv har valt att leva i. Men o du börjar om kan du hitta blicken du känner igen. det är du som ler mot dig när du vet att vägen du valt är rätt, när allt det gamla å mörka du äntligen börja släppt. Sluta nu att kräv av någon du håller kär att bekräfta dig å visa vem du är.

Om du knuffar bort din lycka kommer den en dag inte längre finnas där för att bedyra sin kärlek, för du har redan dödat den med din ilska över att inte hitta kärleken till dig själv. du måste våga att tro för störst av allt är kärleken. när du har lyckan över att vara till kommer resten om du bara vill. när du blundar & drömmer så kommer du veta vad det är du egentligen vill ha, för drömmarna är bara svaren på allt du nånsin velat vara & allt du nånsin velat ha.

Endast du är lyckan som någon kan dela med dig, om du sårar den som bryr sig om dig kan du aldrig få den du vill för rädslan är större än kärleken till dig. För livet måste älskas innan du kan älska nån som är i det. För om världen är din varför ignorerar du då lyckan att vara i den? Du har alla val du själv kan nå för om du tittar så är oändligheten bara din ändå. När du kastat bort din bittra själv kommer du att förstå att lyckan alltid bara fanns där gömd i din egen vrå.

För murarna är det vi själva som byggt men det krävs mer än ord att rasera en enda en. Om du valt att lösa gåtan till ditt eget liv kommer lyckan för evigt vara kvar, då kommer dagarna att alltid vara lycka som finns kvar. För även när livet går tungt så är det du som får det att gå runt, om du själv ger dig glädjen att leva även en regnig dag kommer utmaningarna att bli lättare för varje dag.

ta av dig skorna å spring ut på din egen sommaräng, kisa mot solen å känn vinden i håret å tänk att lyckan äntligen kan bli din vän

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: