sommarrecept

 

text & bilder: Ängeln

Ibland gör jag nåt riktigt bra! efter min fiskesemester med fina vännen I Gimån så gravade jag denna  2 kg´s öring!

ingridienserna ser ni ju på bilden!

 1/2 dl salt,  1/2 dl socker, dill & vitpepparkorn!

rensat fisken hade vi gjort redan vid fångst & förvarat den ikylen ca ett dygn innan gravning.

 

var noga med att få ut alla benen efter att du delat den i två fileér! Låt skinnet sitta kvar!

 

hacka dill (färsk hellst som här) fint! sedan lägger du på salt, socker, dill & vitpepparkorn!

 

sedan lägger du ihop dom båda fileérna med insidorna mot varann & lägger dom i en fryspåse som du försluter efter att ha tagit ur det emssta av luften. förvara i kylen några dar & sen har du en sjukt god gravad öring att avnjuta tillsammans med en kall öl!

Lycka till!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: