fokuseringsreflektioner

 

Livet rullar inte på om man inte själv tar fart & pushar sin egen tillvaro. men när det rullar för fort då har man inte längre någon koll på vart det rullar om man inte vet var man skall lägga sin fokus. det enda som kan träna en själv inför det är ju livet. för om man skulle fokusera bara av sig självt så märker man vad livserfarenheten gör skillnad någonstans. kanske är det svåra inte i att fokusera utan i att välja vad man skall fokusera på. jag valde att fokusera på det viktiga, vad valde du?

om du var enkel skulle ditt liv tappa mening. om du var tom skulle det inte spela någon roll hur mycket du än försökte spela offer för du har redan tömt allt. om du väljer att gömma dig bakom masker av olika livsroller har du säkert anledning till det, men det är fokusen som gör skillnaden. för om du väljer att fokusera när du egentligen bara skall vara du då har du tappat poängen med att vara i livet fullt ut.

jag valde att fokusera under lång tid på fel saker likväl som fel männskor. det gav inget annat än dålig energi samt en massa kostnader, både i själen samt i praktiken. att vara god kostar mer än att vara ond. men jag vann då jag nu har min fokus på annat än sådant som inte ger mer än negativa upplevelser som jag oxå själv ibland står för. men hur vet jag då att jag fokuserar rätt? det vet jag ju inte, men jag kan se på mig själv med andra ögon & se skillnaden på mig nu & mig då. länge har jag varit en annan jag & jag vet att henne saknar jag inte. men att fokusera på någon som är ny är både spännande men oxå skrämmande.

jag förstod att den enda fokus jag egentligen behövde var ju den jag har idag. mina älskade barn åsså jag. för allt annat är ju egentligen bara sådant som följer mig på sidan av.att lära sig att inte fokusera på sådant som inte ger något tar tid. att få insikten om att man aldrig kan ändra andra eller sådant man inte kan förändra just då det är svårt, men när man löst gåtan om sig själv då vaknar man upp & ser tillvaron från ett helt annat håll. kan tyckas luddigt för dom som inte nått dit än men för oss som är där är det självklart.

varför bära någon annans packning när man ändå inte får något för det. livet handlar mycket om det, vad vi väljer att bära. vad har vi i ryggsäcken på ryggen? om det var vi själva som packade den är egentligen ointressant utan vad som är i den är det enda vi behöver fokusera på. när vi sorterat bort onödiga packningskilon kan vi fokusera på den viktiga vandringen, livet. för vi är ju vårat eget liv. om vi inte kan ändra ödet så kan vi i alla fall ändra oss själva. när man inte vet vad man måste ändra det är då man måste rota i sin packning & hitta dom verktyg som ligger där som kallas livserfarenhet.

för när jag står där på klipporna & vinden blåser i mitt hår & jag andas ut för en sekund, då vet jag att när jag andas in igen för att fokusera igen på dom saker i livet som kräver min fulla uppmärksamhet, då spelar det ingen roll var jag har mina drömmar & mål för det är då jag har modet att våga. för är det inte modet som sviker när man väljer att fokusera på det som man egentligen inte kan rå över? för även om du tar i alla du kan så är det ingen förutom du som måste fokusera även när det inte är just du som rör till i ditt eget liv. om din ryggsäck är full av skit så är det ändå bara du som kan välja att packa om. när du vet hur mycket du egentligen vill ha med dig på din väg, då kan du känna att ryggsäcken är precis så tung som du själv vill den ska va.

när jag måste lämna min egoterapi för en stund för att hålla fullständig fokus det i mitt liv som är vktigare än mig då vet attt jag att den livserfarenhet & dom år det tog hjälper mig ännu en dag. det är nu som jag väljer hur jag skall va när jag inte kan vara jag. det är nu som jag tar ett andetag & sträcker på mig, för även bakom den roll jag måste ha en viktig dag är jag ju ändå bara jag. den jag jag är idag. för allt det andra har jag packat ur min ryggsäck nu & jag går med lätta steg mot mina drömmar & mål. kanske jag aldrg når dom men vad spelar det egentligen för roll. jag har valt att fokusera på det som faktiskt spelar roll. allt det andra får klara sg på egen hand. jag är inte längre den ryggsäck där andra kan lägga allt.

nu andas jag in & fokuserar på det som är viktigare än mig, min stund på klippan är slut för denna gång. om jag får något mer i ryggsäckan nu så kommer jag bara att stanna upp & packa om!

Annonser

One thought on “fokuseringsreflektioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: