sorgen i vår verklighet

 

vi vaknar upp med insikten idag. den som egentligen borde finnas där jämt. insikten om att ondskan finns, jag vet för jag lever med den nära varje dag. när vi följer den fruktansvärda tragedi vi möts av idag så är frågorna många om hur vi inte kunde se ondskan som nu slog till. jag vet varför, för att egentligen så vill vi inte tro. när vi som lever med ondska inpå inte blir trodd, hur skall då ett helt folk kunna bli trodd?

för mig är det inte svårt att veta vad jag tänker idag. det är dags att dom som inte ser & inte tror vaknar nu, för ni lever i en värld där ni saknar insikt om ondskan som vi numera faktiskt får se varje dag. ibland drabbar den en ensam själ, ibland som nu ett helt folk. men var var ni som säger er vara godheten när det fanns dom som ville få er att förstå att ondska inte följer nåt som ni lärt er i nån bok?

når det fram nu när vi som tillhör godhet gråter för dom som fick sätta livet till, när vi är en värld i sorg ännu en gång? har ni fattat nu att det är en ny tid vi lever i, där era fina utbildningar inte betyder ett skit för ondskan har redan skrivit sin egen bok. det ni saknar allra messt i dom fina skolor ni gått är det enda som vi människor av godhet behöver allra messt, tro! för att inte bli trodd är så mycket värre än ni förstår. när skall ni förstå att ondskan följer inte den mall som ni vägrar släppa för att det är så ni jobbar.

vi har själva skapat den verklighet vi nu lever i, där hat är större än kärleken för vi valde att sluta tro. vi lever med filosofin att ”det händer inte mig/oss” men när sorgen händer då drabbar den alla, när skall vi förstå att det egentligen faktiskt är så? för vi är alla ett, hur mycket vi än nekar till att det är så. det är därför vi finns till, för att förstå att vi lever i en värld som tillhör oss. det är våran sorg, våran verklighet & ondskan är vårt att stoppa på rätt sätt.

det är lättare att hata än att älska, det är något som alltid varit så. men när sorgen är som störst borde också vi börja se att då är också kärleken störst. kärleken till varandra & det vi tillhör, den som borde va lika stark & stor även när inget drabbar oss. vi kan bara vinna mot ondska genom att inte falla i ondska själv, för det är ondskans plan. att vi som tillhör godhet skall falla i den fälla ondskan är gjord utav.

idag är ännu en sorgens dag. en dag när någon misst sitt barn, någon aldrig får se sin kära igen, när ett folk är i chock & omvärlden måste finnas där. som vi egentligen borde gö varje dag. varje dag måste någon gråta för ondskan finns där även om vi inte vill se den. idag visade den sig på ett större sätt, men den är där även i morgon, men kanske på ett annat sätt. när sorgen är som störst då är det vi som har våra kvar som måste falla i eftertankte & finna insikten om det vi har. för det kanske inte kommer en morgondag.

för alla dom som sörjer idag, för alla dom som jag som lever med ondskan nära varje dag, vill jag skriva denna text. för idag tänder vi ännu ett ljus för en ängel som inte längre vandrar på denna jord. i ett hav av sorg, i ett land av chock, i en värld av uppvaknande finns det något som vi måste ta vara på ännu mer idag. kunskapen om att det är vi som är av godhet som måste ta vårt ansvar idag. för jag om nån vet hur det är när man ger hela sitt liv för att skydda det dyrbaraste man har, men ensam utan att bli trodd har man inte en chans mot ondska som är alltför stark.

för i morgon är en annan dag för oss som har lyckan & våra kära kvar men i morgon kommer ännu en dag av sorg för dom som ondskan fann. så du som inte tror på att ondskan finns i alla former, ibland närmare än du tror minns då detta nu. du kanske räddar ett liv bara du väljer att tro. för lärdomen vi har idag är att den ondska som fått ett ansikte idag, har ansikten som ser ut precis som du & jag. men sorgen har samma ansikte livet ut & tårar är det vi delar när sorgen bryter ut.

till alla dom som nu är i sorg ger jag mina tårar nu, för jag vet hur det är när ondskan finns till men jag kan aldrig förstå det ni måste gå igenom nu. dom änglar som nu lämnat våran jord är för alltid med oss & bilden av ondskan som tog deras liv är starkast nu. låt oss aldrig glömma alla dom änglar som får sätta livet till i en värld där ondskan får finnas till. det enda som kan stoppa den onska som finns är sanningen att vi är en & godheten är den kärlek som nu måste ena oss i den värld där vi alla finns till. alla har vi samma hjärta & idag har vi alla samma sorg, liten som stor.

tänd ett ljus & sörj med dom som gråter idag, för kärleken bland oss som är godhet är det enda som kan stoppa den ondska som gav oss sorgen vi känner idag. för insikten vi bör ha med oss idag är att i morgon kan vara du som behöver medkänslan vi skall visa idag för att ondskan drabbat oss

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: