en kämpares relationsegoterapi

 

 

 

det kommer alltid finnas människor som bara illa gör, det kommer alltid finnas ondska & dom som borde få stanna utanför. vi kan aldrig ändra andra bara hur vi vill att vi själva att livet skall få innehålla människor som är bra för oss eller inte.i vänskap & kärlek är det olika men ändå samma sak. du kan bli lika lycklig & sårad & du kan sakna & älska fastpå olika vis. det är som med familjen, kanske det egentligen är så att inte alla räknas dit. för inget är tjockare än blod sägs det ju men jag tror inte längre på den filosofin för den familj man skapar är ju den som gör en lyckligast även om den inte är av blod fullt ut.

du kanske aldrig kan få svar på varför den som sårar dig gör som den gör & många klarar inte av att leva med det. men jag vet att egentligen handlar det bara om dig själv. för du kan aldrig kräva något av någon annna, du måste själv ta ansvar för ditt eget mående & hur du gör fastän andra gjort dig illa. bara du kan välja om du frotfarande tror på lycka efter det. för om du själv vill att ditt liv skall fyllas av glädje så måste du våga känna även när det är för svårt. om du inte klarar det själv finns det hjälp att få. om du inte får det så ge inte upp för det enda hjärta som kan sluta slå är ju ditt eget hur du än gör.

även om du inte klarar ensamhet så tänk på att det är ingenting mot för hur ensam andra kan få dig att känna om dom är av den sorts som inte du borde omge dig av. för även om det är vänskap, familj eller kärlek så är det bara du som ansvarar för om någon får trampa på dig & bara ta kan aldrig ge tillbaks. bara du bestämmer ditt eget värde & kan välja att vända ryggen av dom som inte kan lyfta dig i det, för dom lever egentligen bara i ett fängelse av sin egen bitterhet. om du knäcker koden till dig själv kommer du att ha ett val att lämna ut den eller ej. för att gå är enkellt men att stanna kvar är svårt för även om det känns enklare just då så är det allt som blir svårare ju längre tiden går.

att vara familj, vän eller en älskande förtjänar man, det är ingen frihet man bara kan ta. kanske är du fast i att behöva sätta titel på alla du har men tänk då på att ingen kan nånsin sätta etikett på människor för det är inget du vill att någon skall sätta på dig för då blir du bara en i högen ändå. för du är unik men du kan bara bevisa för andra att du är värd allt det där om du bevisar för dig själv att du tror på att du är värd lycka i allt som livet ger. för det är dina egna handlingar & val som visar vem du egentligen är. om du vill sätta namn på den du är för att det känns tryggare så är det då ett val du gör men kom då ihåg att andra kanske aldrig kommer att kunna se då vem du är innanför.

släpp taget om dom sårar dig oavsätt vem dom är för man behöver inte människor som bara illa gör. för mig spelar det ingen roll om det är familj, vän eller kärlek för jag vet vad jag är värd & omger mig inte längre med människor som lever i bitterhet & inte kan bete sig som man borde gör. varför skall jag ge av min ti9d till dom som bara tar men aldrig ger, ljuger, bedrar, pratar skit, skadar, hotar, slår, lever destruktiva liv & ja som jag sa bara illa gör. finns ingen lycka i det & jag delar bara med mig av min egen lycka till dom som förtjänar det. för om du vore äkta skulle du le när du läser här & annars tillhör du bara dom som inte hör hemma här.

glöm inte att du måste våga leva även om du blir ledsen någon gång för om du aldrig försöker kommer aldrig lyckan & du kokmer aldrig kunna känna det som bara du kan ge till dig oavsätt hur många som du lämnar bakom dig & aldrig mera vänder om. för nu är det bara du som kan välja vem du vill vara & vilka som får vara kvar i ditt liv, så tänk på att om du lär dig att älska dig själv så kommer du att kunna dela lyckan med alla dom som förtjänar den. dom andra gör du till minnet som jag,f rö att finnas där & påminna om vad man för alltid skall lämna u

 

 

tanför.

 

 

 

logga

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: