nedräkningsfilosofin

Bild 154

 

 

nu är det snart dags? vilken tidszon väljer jordens undergång och är det verkligen så att den stämmer eller var det dom som spådde det som ville säga nåt mer? världen håller andan och ingen vet men alla väljer vad dom gör. för hur det än slutar så kan vi ändå inte påverka det, bara hur vi gör på vägen dit. precis som livet i sig. för handlar det egentligen om slutet eller är det resan dit som är den egentliga teorin?

jag väljer att inte hålla andan utan att reflektera över dom frågor som jag anser viktigare än om jorden går under idag. vad har livet velat lära mig tills nu, vilka har jag mött som betyder nåt och har mina drömmar gett mig det som livet är. kan vi människor säga att det vi lever i är rätt och har vi nått dit vi borde eller har vi redan valt bort det som livet borde handla om? om allt är större än bara våran jord varför förstör vi det som skulle kunna bli så mycket större?

vi är ju bara människor och jag vill hålla fast vi att det är ju hur vi känner som är viktigt i livet. för om vi inte känner spelar inget annat någon roll. men det är också känslor som gör att vi idag inte vet om världen är som den borde va. människor lever och dör men hur vi gör där emellan är den stora gåtan som ingen vill ta ansvar för. vi blandar tro med vad vi vet, vi väljer att lyssna på vetenskapen men går efter filosofin.

det handlar inte om vad vi tror eller inte utan vad vi gör med det vi tar in och för vidare. hur vi behandlar dom vi säger oss bry oss om och hur vi bemöter dom som gör oss illa. för mänskligheten är inte självklar men vi lever som om den vore det. vi tar kärleken för givet och väljer hatet när vi behöver. vi kan inte förstå fastän vi kräver svar och vi vet bäst även när vi inte vet nåt alls.

fråga dig detta när du håller andan in i sist stund. om världen går under har du då älskat den du borde, har du levt som du ville och om jorden blir kvar, kommer du då att följa ditt hjärta och kommer du att lära dig av det liv du har?

 

 

 

 

logga

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: