god jul på olika vis

IMG_2081

 

julkänslan infann sig lite mer idag då jag och älskade lillsessa klädde granen och pepparkaksbak som kameran nu trollat bort tyvärr. älskade tonåring var öven han nöjd med resultatet. dock har jag aldrig förstått denna julstress och överkonsumtion av julen. tänk om folk kunde låta julen vara vad den borde och slappna av lite. jilen blir så mycket mysigare om man tar vara på den i stället för att stressa ihjäl sig och sen dränka stressen i alkohol. här finns ingen alkohol och har sällan funnits. dock är julen något mysigt för älskade goungar trots att älskade lillprins fortfarande inte får vara hemma med oss. men jag har sett till att han ändå får sina paket från oss och mina älskade föräldrar via tomten.

Om du stannar upp & funderar på vad du vill med din jul & väljer det i stället för att stressa ihjäl dig för att julen ska bli som du tror att den måste vara så kommer du att märka att julen blir magisk för magin kommer om du låter julen vara vad den egentligen är menad att vara, fridfull, magisk & till för att bry oss om & framförallt en magisk stund för alla barn även om det är den enda magi dom kanske får. Så stressa av, skippa alkoholen & bry dig om dom som är värda att bry sig om även om det kanske bara är dig själv

mys på ditt vis i din egen takt, gör det som är roligt och strunta i allt annat. ingen annan kommer ändå känna det du känner vid jul. du kan däremot förmedla fel julkänsla om du inte tillåter dig att göra julen till något bra. oavsätt om du är ensam eller med andra så är julen där och kanske det är just då du borde ägna en liten mer tanke åt dom som inte har någon eller något då du överkonsumerar.

vi förmedlar allt till våra barn, även julen och pengar eller prislappen på julklapparna mäter inte mer än att vi troligen överkonsumerar hela året om. et är det lilla som spelar roll, dom små livsnjutningarna. men vi har alla samma press som vi ändå låter oss klampa rakt in i mer eller mindre. tron på tomten har förvandlats till en ångest över att inte få tag i tomten lagom till jul.

så ta vara på julen på rätt sätt för en god jul är en mysig och trygg jul där glädjen är det vi skapar själva, ingen konsumtion i världen kan nånsin ändra på det. god jul önskar Lilla underbara speciella familjen bus så här en vecka i förväg.

åsså den låten så klart som är min egen jultradition, min lilla livsnjutning som följt mig genom åren och stämningen infinner sig ännu lite mer.

 

 

 

 

logga

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: