livets alla relationer

Bild 371

 

 

 

vi möter många under våran livsresa. men att lära sig av alla dessa relationer av olika slag är svårt och ännu svårare att göra det som är rätt för en själv. jag kommer i det här inlägget att utesluta alla sorters av relationer som innehåller sådant som inte är acceptabelt såsom psykisk och fysisk misshandel mm då det tillhör ett helt annat forum. nä nu är det dom slags relationer som dom flessta har en i livet, familj,släkt, vänner, kärlek, kollegor mm mm. en del väldigt korta och en del livslånga. för allt för egentligen relationer från den stund man vet vem den andra är och har nån slags kontakt.

varje relation spelar roll, för det är genom dom vi lär känna oss själva och som vi antingen går framåt i livet eller blir kvar i det som var. nånstans bör många vara mer öppen till att jobba med sig själva och dom relationer man har i livet för det skulle göra sån skillnad. det viktigaste i livet är du, oavsätt hur du lever. för även om man har ansvar över andra så blir det ansvaret inte fullt ut bra om man inte kan se sig själv och ta vara på det. kan du se budskapet som finns i en relation eller tänker du inte efter vad just denna relationen betyder för dig och vad du vill med den?

för sanningen är att vi ofta låter relationer att fortgå även om vi borde avslutat dom för länge sen. man säger exempelvis att familjen är allt, men till vilket pris och vad är egentligen en familj. jag håller stenhårt fast vid att familj har inget att göra med blodsband, för en familj betyder egentligen känslan att vara en familj, inte att försöka vara en familj för att man är född in i den. inte ens om det är någon i din familj är det ok med relationer som sårar dig eller som är osunda. men att sätta sig själv först i en sådan relation är bland det svåraste som finns, men fråga dig då om det verkligen är att vara en familj om någon inte beter sig så?

precis samma är det med alla andra slags relationer, har vi fastnat för mycket vid orden eller titlarna? att dom har en makt över våra känslor så att vi inte kan se förbi det. värderar du det framför din egen lycka eller kan du se att genom att hålla fast vid en dålig relation egentligen bara skadar alla. för ingen kan förändra någon annan, bara välja att förändra oss själva. du kan aldrig göra något åt hur en annan människa väljer att vara eller vad dom gör, du kan bara välja om dom får vara det eller göra det mot dig.

bland det svåraste som finns är vänskap och kärlek för där finns inga blodsband, det är relationer som kan ta slut lika fort som dom kom och det är dom relationerna som kan göra oss messt illa sägs det. jag håller inte med men vi har länge levt med att det är så och ibland undrar jag hur många liv som eller tagit slut i onödan pga av att vi är så känsliga när det gäller vänskap och kärlek. där kommer ensamheten in som jag tidigare skrivit om. för jag tror att många ggr går det illa för att människor är för rädda för ensamheten, ändå håller vi fast vid dubbelmoralen att ”ensam är stark”. men var nånstans finns din förmåga att se ditt eget värde.

för i slutändan så handlar det om dig. hur du väljer att gå genom livet och hur du väljer dina relationer. ibland tar det en halv livstid att lära oss och göra det som är bäst för en själv men det är aldrig försent. så länge ditt hjärta slår kan du göra valet att göra dig själv lycklig. för det är en av nycklarna till relationer, att endast om du själv är lycklig kan du dela det med andra, inte få lyckan genom någon annan. först när du kommit dit kommer dina relationer att ge dig allt det där som en relation ska ge.

varför är människor så rädda för att bryta och aldrig mer vända om, varför har vi sån panik över att behöva vara ensamma, kanske för en längre tid för att kunna få ut det messta av relationer i livet. jag tror att vi skapar detta själva. ända från start så är mentaliten att man skall tillhöra nån eller något, man skall hellst vara omgiven av mycket människor och det är fortfarande en skam att vara enam elelr visa sig ensam. men jag är fast besluten om att hellre vara ensam än en dålig relation oavsätt vilken slags relation det är.

det är också alldeles för snedvridet att vi pratar om att förlåta för att få frid och att få svar. men varför kanske aldrig komma vidare i livet för att vi inte förlåter eller för att vi aldrig kan få svar, då har vi ju redan förlorat det som var viktigt, att gå vidare för sin egen skull. jag säger inte att det är fel, alla har rätt att tycka på sitt sätt men detta är som jag tycker och känner. att bara välja att släppa, gå vidare och aldrig mer mötas och att lämna varandra ifred kan vara precis det enda som behövs. verför hålla kvar vid sånt som var, det får en bara att stanna i den personliga utvecklingen. om du har behöv att förlåta så är det inte fel men fundera på varför du förlåter för jag anser att det enda som är viktigt är att förlåta sig själv för det som varit, dom val man gjort eller inte gjorde.

var inte så rädd att säga ifrån, för om det inte är någon fara för en själv eller dom man bryr sig om finns det ingen anledning att låta andra göra en illa. det är bara du som kan sätta stopp för sånt om inte är ok och som inte ger dig annat än olycka på olika vis. håll inte kvar vid sånt som stjäl din energi, din tid men inte ger nåt tillbaks oavsätt vilken slags relation det är. för även om du kommer att kännas dig som ensammast just då så går även det att komma förbi. nervärdera inte dig själv genom att vara kvar i en dålig relation.

du är värd allt gott så länge du själv är en god människa som håller sig inom ramarna av vad en god människa är. omge dig av relationer som är positiva och får dig att bli en bättre männiksa och gör dig lyckliga. be alla andra realtioner fara åt helvete för det finns inget så befriande som att avsluta något som gett en så mycket negativt och inte förrns du gjort det kommer du kunna förstå att det var bara ett hinder i ditt liv. var inte så rädd att sätta ditt mående och dig själv först. bara du skall leva ditt eget liv så låt inte andra leva det åt dig.

 

 

 

 

 

 

logga

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: