känslornas livsväg

karlek-508-1

 

 

alla har vi gjort det, ignorerat magkänslan och gått emot all logik. vi har alla gjort livsval som ibland vi får betala priset för resten av våra liv. en del säger att det vi gör i livet beror på vad vi varit med om tidigt i livet och teorierna är m¨ånga om hur det går till när vi inte bryr oss om oss själva. för mig är dom teorierna inte så relevanta, för det viktiga är hur vi lär oss av livet och dom val vi gör och hur vi väljer att framtiden skall se ut. jag väljer att skriva om detta och skall försöka göra det utan att bli för personlig för även om min livserfarenhet är väldigt stor vad gäller känslor och relationer så är fortfarande inte syftet med denna blogg att berätta nin livshistoria förutom dom små glimtar jag bjuder på.

jag väljer att filosofera och reflektera som jag gör i mina texter för att jag tror att det är djupheten som håller svaren på mycket. jag har för länge sedan förlåtit mig själv för många felval i livet och saker jag låtit mig utsättas för som jag inte önskar någon annan. en av dom valen får jag betala priset för resten av mitt liv och i min livsskugga lurar ondskan men mitt liv är inte slut och jag vet att en dag segrar sanningen och ondskan förlorar. vad eller vem ondskan är kommer jag aldrig att berätta här men den säger mycket om mitt liv. för utan den hade jag aldrig nått dit jag är idag så även o den lät mig veta vad helvetet på jorden är så är det kanske det som stör ondskan messt, att den gav mig det jag har idag.

även jag visste ju med hela mitt hjärta och min skäl att skälet till att låta ondskan komma in i mitt liv liksom alla dom som bara illa gör var fel från första sekund så handlade det alltid bara om mig. jag valde att tro att jag endast kunde få det liv jag ville ha eller den kärlek jag egentligen sökte genom att offra mig själv och allt jag har till det som inte borde vara i närheten alls, till dom som aldrig borde få passerat mitt liv i både vänskap som kärlek. nu när allt är bakom mig så vet ajg att det jag lärt mig är värt så mycket mer än all den tid jag valde att inte bry mig om mig själv.

för människor är som dom är och vi kan aldrig ändra på det. men vi kan ändra dom vi är och dom val vi är. en del tror inte på förmågan att känna magkänslan eller lyssna på sin inre röst som skroiker ut varningar men jag kan bevisa att det är sant. nu när jag lyssnar så vet jag att om jag nånsin skulle hamna där igen så var det jag själv som valde det igen och därför måste jag utvecklas varje dag och som många andra förstå skillnaden mellan det som på riktigt och det som bara är ett spel. för ingen förutom du kan sätta stopp för allt som inte är ok eller ens normalt. vad andra gör är inte ditt ansvar. ditt ansvar är bara att inte fortsätta låta andra göra dig illa med det dom gör.

för när vi väljer att ignorera det som vi borde lyssna på och förstå hamnar vi i sådant som aldrig kan sluta på annat sätt än illa. en del får betala to m med sitt eget liv. jag har överlevt och idag vet jag att man kan skada någon på många sätt, men det som räknas i slutändan är att oavsätt vad man blivit utsatt för så är det inget som behöver följa med för det är egentligen deras egna demoner som dom bara försöker lägga över på oss som gör oss till lätta offer för sådant som är vanligare än man tror. för oavsätt om det gäller handlingar eller ord, otrohet, psykisk eller fysisk misshandel eller vad som nu innefattar att göra någon annan illa, så är det inget som behöver leva kvar för makten sitter inte hos den som gör allt för att försöka utöva den utan hos oss som valde att inte stanna kvar.

alla söker det där som vi människor föds till att vilja ha resten av livet, vänskap, kärlek och allt som hör livet till. vi gör vad som hellst för att få det liv vi alla drömmer om men glömmer bort att allt har sitt pris. det är då vi måste lära oss att om vi slutade att göra val som betyder att vi får betala dyrt var egentligen bara bevis på att det vi fick inte var det vi sökte. även om vi lever våra liv på olika vis så lever vi i samma värld och vi får inte glömma vilka vi är.

låt aldrig någon ta ifrån den den du är och den du vill va, för du kan bara skapa din egen lycka trots allt. för om du väljer att inte lyssna på den kloka sidan av dig så kommer du som jag en dag undra vad som var meningen med alla dessa val då dom ändå bara betydde att man fick uppleva helvetet för ett tag. att man sedan gör om samma misstag om och om igen är bara ett bevis på att man inte är där riktigt än, att man inte nått ända dit där man lärt sig det som man bör för att kunna skapa sitt ett eget lyckliga liv.

ofta är tecknen så tydliga att du får kämpa som ett djur för att stå emot dom och det är då du måste tro på dig själv, att om du bara lyssnar på dig själv så kommer det att bli rätt. sen måste du lära dig det viktigaste av allt, att förlåta dig själv då du inte lyssnat på den. för du behöver inte förlåta det eller dem som bara illa gör, för det är du som räknas, inte det elelr dom. dom får själva ta ansvar för det som dom inte har insikt om. ditt jobb är inte att vända om och försöka rätta till för det är inte du som gjort fel mot det eller dem, du har bara gjort fel mot dig själv. när du lärt dig det kommer du att upptäcka att livet är som det borde va.

sluta plåga dig själv med samvete om det som var för du kommer aldrig kunna gå tillbaks. dom enda svar du behöver ha är dom som du själv kan ge för det är dig det handlar om. om du lär dig allt det där kommer du att kunna känna av allt det där som kommer direkt när man möter det som man inte borde stanna upp och ens fundera på om man borde ens fundera på att stanna kvar i eller se vart det blir av. för inget är så starkt som den känsla som du får när du möter något nytt och den är egentligen det enda som du skall ta med dig in i framtiden, för du kommer att möta detta varje dag. så var inte rädd för du har ingen anledning att vara rädd för dig själv. du har det inom dig, modet att stå upp för dig själv.

det är du som är viktigast, då kommer du att förstå att om du inte bryr dig om dig själv kommer det ändå bara sluta med att du går genom livet och ångrar hur du levde det i stället för att se framemot hur du kommer att leva det. om du väljer att älska dig själv och det liv du har kommer du också att förstå att makten är din hur många som än försöker få dig att tro att du inte är någonting. för du är värd allt, men bara du kan värdera dig. om du väljer att värdera dig till värdelös kommer du att behöva göra samma resa som jag. mitt pass är redan fullt av sådant som lärt mig om vem jag är och nu är framtiden min och jag vet att om jag nånsin måste välja igen så kommer jag att lyssna på allt det där som säger dig vilken väg du borde ta. varför gena i hopp om nåt bra om genvägen ändå bara är en illusion som ger dig olycka på din livsväg när du kan välja din egen väg och få den verklighet du egentligen vill ha.

 

 

 

 

logga

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: