egoterapi är för alla

Bild 1397 - Kopia

 

 

min egoterapi har jag ju här på bloggen delvis för att andra skall kunna ta del av den, för även om den är min kan alla ha sin egen egoterapi. bara du förstår vad egoterapi egentligen är. vi är i en tid av så många olika budskap och det är lätt att bli förvirrad i hur vi skall bara och hur vi borde va. men allt handlar egentligen bara om en sak, du själv. för oavsätt hur livet ser ut så är det ditt hjärta som slår och din tid på jorden är din gåva att göra nåt bra av.

alla människor har behov av bekräftelse och lite bekräftelse mår vi bra av, men den största bekräftelsen skall du inte söka hos andra utan hos dig själv. du är värd din egoterapi och bara du kan forma den till något som passar dig. det handlar inte om pengar eller kvantitet, det handlar om att du hittar dom små små sakerna och dom små små stunderna där du sätter dig själv först. för hur dåligt självförtroende du än har eller ingen självkänsla kvar så kan du om du bara väljer att våga ta vara på det du är värd.

ingen kan nånsin tala om för dig hur du ska se ut eller vara, bara om du går över dom gränser som människor faktiskt har som måste följas. det är ditt eget ansvar att ta vara på dig. oavsätt om du behöver annan hjälp eller inte så kan du göra mycket av jobbet själv. du måste bara göra valet, att våga se att du är värd lika mycket som nån annan och att även om det bara handlar om korta stunder så kan du skapa dina stunder där du gör det du själv bestämmer över för din skull.

vi hamnar ofta i mentaliteten att allt skall kosta, vara storstilat eller väldigt krånglit att få till. men då har du missat poängen. ingen kan gå innan dom lärt sig krypa och så gäller även egoterapin. släpp kraven och bygg upp din egoterapi för du är värd den. ta vara på det enkla och ta vara på känslan av att bara få vara du, att du är bra som du är och hittar glädje i sånt som är bara för dig. låt behovet att få bekräftelse vara kvar men inte på en orimlig nivå, det viktigaste är att du inser att du är fin och bra som du är.

ta bort allt i ditt liv och dom som inte stärker dig och var inte rädd för ensamheten för det kan vara din frihet i väntan på nåt bättre. släpp skammen,samvetet och kraven för varje dag kommer för alltid vara fyllt av sådant som kallas måsten, men du kan välja att låta det bli en del av ditt liv i stället för att ta över. om du får små stunder då du inser att du kan göra något, ta vara på dom och gör nåt för din skull, om det så skulle betyda att gråta en stund, gå en promenad, sova, kamma håret,köra bil eller något annat som är det just du vill och behöver och bygg upp det därifrån.

egoterapin är så mycket och det lättaste sättet att lära sig vad den är är att läsa min blogg. detta är bara en liten del av det och jag återkommer med det som är en viktig del av mitt skrivande här. men glöm inte att se det du har i stället för det du inte har och att det är aldrig försent att hitta glädjen i livet om du saknar den, för den sitter inom dig. göm dig inte för du är lika fin som nån annan men bara du kan välja vad du ser i spegeln just idag och var inte rädd för att stå upp för den du är för dom som inte kan hylla det dom behöver egoterapin ännu mer.

 

 

 

 

 

logga

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: