mänskligt engagemang & agerande

n774761391_1465273_4328974

 

 

 

vi lever i en tid av mycket ondska men lika mycket godhet där människor överöses av olika former av detta. man kan välja att låta det äta upp en eller tvärtom engagera sig. jag har valt att engagera mig i det som står mig närmast för jag har lärt mig av livet att ingen kan engagera sig i allt och inte heller förändra allt eller alla. det är lätt att fastna i bitterhet och hat om man inte orkar med allt som vi dagligen blir matade med på olika vis och vi har nånstans på vägen glömt bort vad allt detta har gjort med oss som människor.

i alla dessa nya sätt att nå ut, kommunisera och agera i & hur världen förändrats tycker jag att det saknas en viktig bit, att lyfta fram det som faktiskt är positivt, att se det som fortfarande är bra, vacker, hoppfullt, som vi faktiskt kan påverka eller förändra. människor har lättare att hata än att bry sig om. vi blir matade med så mycket elände att vi fastnar i fällan att skylla på något eller andra människor för att det alltid är lättare och även skapar en bättre känsla i en själv än vad det gör om man går mot strömmen eller väljer att inte fastna i det som inte är positivt.

om vi skulle engagera oss i precis allt som är av ondo likväl i det som finns att göra för att förändra världen till det bättre skulle vi inte orka leva och vi glömmer ofta bort vad vi egentligen borde göra för att skapa en bättre värld. man måste välja nåt som man känner att man brinner för och som är genomförbart för det är det lilla som räknas. alla vill synas, höras, finnas, vara någon & allt sånt som här livet till men glöm inte att ingen av oss är gud eller äger världen eller en annan människa och det finns ingen som kan göra allt.

men glöm aldrig bort att det är bara du som har ansvar för och väljer hur du lever ditt liv och hur du agerar och gör. oavsätt om du kan påverka din livssituation eller inte, för det är det som människan blandar ihop. vilka vi är i livet och hur vi har det har inget att göra med hur vi är & hur vi väljer att vara. däremot kan vi som fortfarande har sinnet kvar, ett hjärta som slår faktiskt välja hur vi är mot oss själva andra och mot vår värld.

ta vara på livet för du har aldrig mer än ett. om du känner hat så ta reda på varför & glöm inte att det drabbar dig själv messt. om du är an av oss som väljer att älska livet hur hårt det än är och göra nåt positivt av det så försök att sprida det vidare för det är bara vi människor som väljer att förgöra eller bevara vår värld. dom som inte har samma tur som dig är lika mycket värd som dig och om du inte tycker det så har du egentligen redan besvarat din egen fråga . men det har inget att göra med hur du väljer att agera, tycka, tänka eller uttrycka dig för oavsätt om det är positivt eller inte så är det hur du väljer som räknas.

alla kan göra fel, alla kan hamna fel eller drabbas på fel sätt. men om du anser att alla andra skall vara perfekta eller sköta sig perfekt i livet varför är du då själv inte det genom att se ner på dom? vänd på det och se det i stället som en chans till att kunna förändra till nåt positivt och därmed utrota allt ont på alla plan. kanske du behöver kämpa och slåss för godhet men det är hur man gör det som räknas. för godhet segrar alltid även i en värld den kan verkasällsynt.

vi lever alla med sorg, glädje, skratt, gråt, ilska ja allt som ingår i livet men det är hur vi väljer att ta vara på det som räknas. för en dag tar livet slut och då är det vi lämnar kvar som räknas messt, inte att vi lämnade världen.

 

 

 

 

 

logga

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: